Articole Utile

verificare-contabilitate

Verificare Contabilitate

EVCONT AUDIT ofera servicii de verificare contabila, pornind de la necesitatile si riscurile identificate de catre conducere. In cazul unei verificari extinse se va efectua o evaluare initiala, cu scopul de a identifica riscurile si ariile unde pot aparea erori sau fraude si se va intocmi o propunere de lucru. In situatia in care pe parcursul verificarilor se identifica noi riscuri sau posibile erori, acestea se pot adauga la verificare, in functie de decizia conducerii.

Cititi »
tarife-audit-financiar

Tarife Audit Financiar

Tarifele de audit financiar se calculeaza in baza unui buget de timp necesar pentru efectuarea misiunii de audit. Aceasta se intinde in mod obisnuit pe o perioada de mai multe luni de zile si, fiind o activitate profesionala, necesita cunostinte, experienta si diverse calificari.. Conform normelor emise de catre Camera Auditorilor Financiari din Romania, numarul de ore minim necesar pentru auditarea unei societati mici este de 180 de ore, iar pentru auditarea unei societati medii sau mari, de 240 ore. Prin urmare, este necesar sa se efectueze un calcul riguros in stabilirea tarifului de audit financiar.

Cititi »

Servicii Audit Financiar OMF

Asociatul sau managerul unei societati comerciale poate fi confruntat cu o anumita dilema atunci cand aude expresia „audit financiar”. Aceasta intrucat la momentul actual circula diverse variante, cum ar fi audit statutar, audit legal, audit conform IFRS, audit financiar OMF, si asa mai departe. Ce inseamna toate acestea si de ce are nevoie de fapt o societate comerciala?

Cititi »
raport-audit

Raport Audit Financiar Contabil

Raportul de audit financiar contabil este strict reglementat de catre Standardele Internationale de Audit. Aceste standarde prevad atat elementele pe care le contine raportul de audit financiar, cat si ordinea in care acestea sunt prezentate si, mai mult decat atat, faptul ca auditorul financiar nu poate adauga in raportul sau elemente noi, ce nu sunt prevazute.

Cititi »
consultanta-financiar-contabila

Consultanta Financiar Contabila

Consultanta financiar contabila consta in asistenta oferita unei entitati de un specialist in domeniul financiar contabil. Fiind insa un domeniu extrem de larg, acesta nu poate fi separat de activitatatea operationala a unei entitati prezentand legaturi stranse inclusiv cu domeniul juridic si cel fiscal.

Cititi »
activitate-audit

Activitatea de audit financiar

Activitatea de audit financiar prezinta numeroase beneficii pentru o societate supusa auditului. Aceasta activitate are rolul de a creste nivelul de incredere al utilizatorilor situatiilor financiare asupra calitatii acestora, primii utilizatori fiind chiar asociatii societatii respective. Datorita acestei activitati se primesc recomandari privind sistemul de control intern in scopul imbunatatirii acestuia, existand totodata o asigurare crescuta privind calitatea membrilor departamentului financiar contabil. Nu in ultimul rand, nivelul de incredere asupra pozitiei si performantei financiare descrise in situatiile financiare creste din perspectiva organismelor de creditare, clienti, furnizori, orice alti terti.

Cititi »