Tarife Audit Financiar

Nu aveti timp sa navigati prin site? Doriti o cotatie preliminara de Pret / Tarife Servicii de Audit ? O veti primi in maxim 24 de ore.

Dureaza 1 min sa completati formularul.

Auditul financiar reprezinta o activitate profesionala, efectuata de specialisti in domeniu, reglementata atat national cat si international. Pe plan national o misiune de audit financiar trebuie sa fie coordonata, revizuita iar  raportarea efectuata de un membru activ al Camerei Auditorilor Financiari din Romania ce face parte din registrul public electronic al auditorilor financiari si are viza la zi din partea Autoritatii de Supraveghere Publica a Activitatii de Audit Statutar, denumit si partener de audit.

 

Tarifele de audit financiar se calculeaza in baza unui buget de timp necesar pentru efectuarea misiunii de audit.  Aceasta se intinde in mod obisnuit pe o perioada de mai multe luni de zile si, fiind o activitate profesionala,  necesita cunostinte, experienta si diverse calificari.. Conform normelor emise de catre Camera Auditorilor Financiari din Romania, numarul de ore minim necesar pentru auditarea unei societati mici este de 180 de ore, iar pentru auditarea unei societati medii sau mari, de 240 ore.  Prin urmare, este necesar sa se efectueze un calcul riguros in stabilirea tarifului de audit financiar.

In calcularea tarifului de audit financiar, cel mai important aspect este bugetul de resurse umane si timp necesar. Se iau asadar in considerare cel putin urmatoarele aspecte: marimea entitatii auditate, tipul de entitate audita (listata sau nu, apartinand unui domeniu reglementat specific), domeniul de activitate al entitatii si riscurile semnificative specifice domeniului, probabilitatea existentei unei mediu de control solid, clasele de conturi semnificative pentru situatiile financiare, necesitatile de raportare, cadrul de raportare utilizat, termenele de raportare, perioada auditata.

Bugetul de timp se imparte pe etapele de desfasurare a auditului, luand in considerare calificarea personalului, numarul de ore necesar pe nivel de calificare, experti externi necesari (evaluator, actuar, etc.). Etapele de desfasurare a unei misiuni de audit sunt:

  • Etapa de planificare, in care auditorul obtine informatiile necesare asupra clientului si isi pregateste misiunea de audit,  inclusiv planul de audit si strategia de lucru;
  • Etapa de control intern, in care se evalueaza sistemul de control, se revizuiesc procedurile de lucru si se efectueaza, in functie de situatie, validarea controalelor din entitate asupra fluxului de procese operationale;
  • Etapa de lucru de teren, in care se efectueaza testele de audit si se obtin probele de audit necesare pentru fundamentarea opiniei auditorului;
  • Etapa de finalizare, in care se revizuieste activitatea efectuata, se discuta cu clientul concluziile aferente misiunii si se emit rapoartele agreate contractual.

Prin urmare, pentru ca tariful de audit financiar sa fie corect fundamentat si personalizat pe nevoile clientului, este necesar ca auditorul sa aiba la dispozitie un numar cat mai mare de informatii din partea conducerii entitatii.

In acest context, echipa noastra de specialisti este pregatita  sa intocmeasca o oferta preliminara de pret, pe baza unor informatii minime primite de la entitate, in maxim 24 ore. Pe de alta parte, oferta finala de audit, continand toate detaliile tehnice necesare, se va elabora si transmite  dupa o intalnire prealabila cu conducerea entitatii, in cadrul careia ne vor fi puse la dispozitie  informatiile necesare pentru fundamentarea tarifului de audit financiar.

20 ani experienta. Puteti conta pe noi​

Autorizari si certificari detinute de membrii echipei noastre:

  • ACCA – Association of Chartered Certified Accountants, UK
  • CIA Certified Internal Auditor, US
  • CAFR – Camera Auditorilor Financiari din Romania
  • CECCAR – Corpul Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati din Romania
  • CCF – Camera Consultantilor Fiscali din Romania
  • ASPAAS – Autoritatea pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar
certificari-audit

Cotatie Preliminara Tarif Audit

O veti primi in maxim 24 de ore