Servicii Audit Financiar GAAP

Conform Standardelor internationale de audit, serviciile de audit al situatiilor financiare dau auditorului posibilitatea de a exprima o opinie cu privire la situatiile financiare, respectiv daca acestea sunt intocmite, sub toate aspectele semnificative, in conformitate cu un cadru de raportare financiara aplicabil. Atunci cand ne referim la un audit financiar GAAP, discutam despre cadrul de raportare aplicabil de auditat, acronimul GAAP insemnand „generally accepted accounting principles” – „principii contabile general acceptate”.

Cadrul de raportare financiara poate fi diferit de la tara la tara, in functie de regiune, de zona, etc. In acest context, auditorul financiar poate efectua activitatea de audit daca este instiintat asupra cadrului de raportare financiara pe baza caruia au fost intocmite situatiile financiare si daca intelege respectivul cadru de raportate. Alegerea cadrului de raportare este efectuata de catre societate, in functie de necesitatile si conditionarile sale.

Audit Financiar

Evcont Audit = 15 ani de experienta. Suntem pasionati, experimentati si intotdeauna …fresh. Extragem si ultima picatura de informatie pentru un raport de audit credibil, independent, complet.

Cadrul de raportare reprezinta un set de principii si reguli, inclusiv de clasificare si prezentare, in conformitate cu care trebuie intocmite situatiile financiare. Acesta poate fi local (RO GAAP, German GAAP, UK GAAP, US GAAP, etc.) sau international (IFRS Standardele Internationale de Raportare Financiara). Cadrul legal local in Romania este asigurat in prezent de catre Ordinul Ministerului Finanatelor Publice nr.1802/2014. Exista si cazuri in care situatiile financiare sunt intocmite conform unui manual de politici contabile al unei societati/grup, manual intocmit prin respectarea unui anumit cadru legal.

Auditul financiar GAAP urmareste asadar respectarea unui cadru legal, indiferent daca acesta este international sau local. Pe de alta parte, un grup de entitati stabilite in jurisdictii diferite poate aplica un set de reguli proprii, respectiv pachet de politici contabile ale grupului, in baza unei anumite legislatii. In acest ultim caz auditul financiar GAAP priveste auditarea situatiilor financiare ale entitatii romane intocmite conform cadrului legal din Romania precum si a situatiilor financiare intocmite conform politicilor de grup. Astfel de cazuri apar de cele mai multe ori in situatia entitatilor ce intra in consolidare.

Evcont Audit este membra a Camerei Auditorilor Financiari din anul 2001, fiind formata dintr-o echipa de profesionisti cu experienta in auditarea situatiilor financiare intocmite in functie de diverse cadre de raportare, oferirea de solutii pentru (re)proiectarea procedurilor de audit intern in scopul optimizarii raportarilor financiare si a reducerii riscului de frauda, precum si verificarea sistemelor de contabilitate.

In acest context, Evcont Audit ofera servicii de audit al situatiilor financiare intocmite in conformitate cu IFRS, servicii de audit al situatiilor financiare intocmite in conformitate cu politicile contabile ale Grupului, servicii de audit financiar al situatiilor financiare individuale si consolidate in concordanta cu standarde internationale de raportare (IFRS) sau locale.

Obtineti Cotatie Preliminara Pret / Tarife in maxim 24 ore

Sunati-ne la 0748.232.220, email la contact@evcont-audit.ro  sau completati formularul de mai jos. Veti primi o cotatie preliminara pentru  servicii Audit Financiar GAAP in maxim 24h.

Email

Telefon

Detalii

Veti primi o cotatie preliminara de pret / tarif in maxim 24 ore.
Sunt de acord sa fiu contactat de EvCont Audit.

Cotatii de audit in 24 ore

Pret tarif Audit FinanciarVreti sa obtineti rapid o cotatie pentru un proiect de audit financiar ? Expertii nostri va trimit o cotatie preliminara in maxim 24 ore. Sunati la 0748.232.220 si consultantii nostriva vor oferi toate informatiile.

Audit Fonduri Europene

Servicii de audit pentru Proiecte Europene ( audit financiar POSDRU, audit POS MEDIU, audit POS CCE ). Sunati la 0748.232.220 si auditorii nostri pentru Fonduri Europene va vor oferi toate informatiile.

Audit Statutar si GAAP

Vreti sa obtineti rapid o cotatie pentru un proiect de audit statutar sau GAAP ? Auditare Situatii Financiare Consolidate ? Sunati la 0748.232.220 si auditorii nostri financiari va vor oferi toate informatiile.