Audit Financiar GAAP

Nu aveti timp sa navigati prin site? Doriti o cotatie preliminara de Pret / Tarife Servicii de Audit ? O veti primi in maxim 24 de ore.

Dureaza 1 min sa completati formularul.

Conform Standardelor internationale de audit, serviciile de audit al situatiilor financiare dau auditorului posibilitatea de a exprima o opinie cu privire la situatiile financiare, respectiv daca acestea sunt intocmite, sub toate aspectele semnificative, in conformitate cu un cadru de raportare financiara aplicabil. Atunci cand ne referim la un audit financiar GAAP, discutam despre cadrul de raportare aplicabil de auditat, acronimul GAAP insemnand „generally accepted accounting principles” – „principii contabile general acceptate”.

Cadrul de raportare financiara poate fi diferit de la tara la tara, in functie de regiune, de zona, etc. In acest context, auditorul financiar poate efectua activitatea de audit daca este instiintat asupra cadrului de raportare financiara pe baza caruia au fost intocmite situatiile financiare si daca intelege respectivul cadru de raportate. Alegerea cadrului de raportare este efectuata de catre societate, in functie de necesitatile si conditionarile sale.

Cadrul de raportare reprezinta un set de principii si reguli, inclusiv de clasificare si prezentare, in conformitate cu care trebuie intocmite situatiile financiare. Acesta poate fi local (RO GAAP, German GAAP, UK GAAP, US GAAP, etc.) sau international (IFRS Standardele Internationale de Raportare Financiara). Cadrul legal local in Romania este asigurat in prezent de catre Ordinul Ministerului Finanatelor Publice nr.1802/2014. Exista si cazuri in care situatiile financiare sunt intocmite conform unui manual de politici contabile al unei societati/grup, manual intocmit prin respectarea unui anumit cadru legal.

Auditul financiar GAAP urmareste asadar respectarea unui cadru legal, indiferent daca acesta este international sau local. Pe de alta parte, un grup de entitati stabilite in jurisdictii diferite poate aplica un set de reguli proprii, respectiv pachet de politici contabile ale grupului, in baza unei anumite legislatii. In acest ultim caz auditul financiar GAAP priveste auditarea situatiilor financiare ale entitatii romane intocmite conform cadrului legal din Romania precum si a situatiilor financiare intocmite conform politicilor de grup. Astfel de cazuri apar de cele mai multe ori in situatia entitatilor ce intra in consolidare.

EVCONT AUDIT este membra a Camerei Auditorilor Financiari ( C.A.F.R ) din anul 2001 si are viza de lucru din partea Autorității pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Staturat ( A.S.P.A.A.S ), fiind formata dintr-o echipa de profesionisti cu experienta in auditarea situatiilor financiare intocmite in functie de diverse cadre de raportare, oferirea de solutii pentru (re)proiectarea procedurilor de audit intern in scopul optimizarii raportarilor financiare si a reducerii riscului de frauda, precum si verificarea sistemelor de contabilitate.

 

In acest context, EVCONT AUDIT ofera servicii de audit al situatiilor financiare intocmite in conformitate cu IFRS, servicii de audit al situatiilor financiare intocmite in conformitate cu politicile contabile ale Grupului, servicii de audit financiar al situatiilor financiare individuale si consolidate in concordanta cu standarde internationale de raportare (IFRS) sau locale.

20 ani experienta. Puteti conta pe noi​

Autorizari si certificari detinute de membrii echipei noastre:

  • ACCA – Association of Chartered Certified Accountants, UK
  • CIA Certified Internal Auditor, US
  • CAFR – Camera Auditorilor Financiari din Romania
  • CECCAR – Corpul Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati din Romania
  • CCF – Camera Consultantilor Fiscali din Romania
  • ASPAAS – Autoritatea pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar
certificari-audit

Cotatie Preliminara Tarif Audit

O veti primi in maxim 24 de ore