Servicii Audit Financiar Statutar

Activitatea de audit financiar statutar este de cele mai multe ori perceputa doar ca o obligatie legala, sau ca o simpla formalitate, fara a fi cunoscute beneficiile efective pe care aceasta activitate o poate aduce unei firme. In ciuda acestei perceptii, auditul financiar statutar vizeaza o verificare a situatiilor financiare, respectiv in ce masura acestea prezinta o imagine fidela a pozitiei financiare si performantei societatii, a miscarii capitalurilor proprii precum si a fluxurilor de trezorerie, in conformitate cu cadrul de raportare financiara in vigoare.

Cu alte cuvinte, o definitie scurta si concisa a conceptului de audit financiar obligatoriu ar consta in activitatea efectuata de auditori statutari care isi exprima o opinie asupra situatiilor financiare, potrivit standardelor de audit, in virtutea unor dispozitii legale, ca urmare a mandatului primit din partea managementului.

Audit Financiar

Evcont Audit = 15 ani de experienta. Suntem pasionati, experimentati si intotdeauna …fresh. Extragem si ultima picatura de informatie pentru un raport de audit credibil, independent, complet.

Potrivit dispozitiilor legale in vigoare, orice companie este obligata sa procedeze la auditarea situatiilor financiare in conditiile in care, la inchiderea unui exercitiu financiar, indeplineste cumulativ cel putin doua din urmatoarele criterii:

  • detine active cu o valoare de peste 16.000.000 lei
  • inregistreaza o cifra de afaceri neta de peste 32.000.000 lei
  • are un numar mediu de salariati in cursul exercitiului financiar mai mare sau egal cu 50

Pe de alta parte, obligativitatea se extinde si asupra societatilor de interes public, respectiv institutii de credit, societati de asigurare/reasigurare, entitatile reglementate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, societati comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata, companii si societati nationale. Audit financiar statutar vor efectua si persoane juridice care apartin unui grup de societati si intra in perimetrul de consolidare de catre o societate-mama care aplica Standardele Internationale de Raportare Financiara, societati de leasing si persoane juridice care beneficiaza de imprumuturi nerambursabile sau cu garantia statului.

Auditul financiar statutar urmareste asadar nu numai indeplinirea unei obligatii legale, ci si posibila identificare de catre auditor de erori, posibile fraude sau lipsa a controalelor interne. Aceasta activitate a auditorului conduce la imbunatatirea proceselor care se deruleaza in cadrul companiei, cu consecinta cresterii nivelului de corectitudine al situatiilor financiare. Faptul ca activitatea de audit financiar statutar este efectuata de catre auditori independenti, acreditati de catre Camera Auditorilor Financiari din Romania, confera un grad sporit de incredere in situatiile financiare intocmite de catre o companie auditata.

Activitatea auditorului financiar statutar se concretizeaza intr-un raport de audit financiar statutar, intocmit conform standardelor internationale de audit, si o scrisoare confidentiala catre conducerea entitatii ce contine nu numai constatarile auditorului si riscurile aferente acestora, ci si recomandari si un plan de actiune pentru punerea in aplicare a acestor constatari.

Evcont este membra a Camerei Auditorilor Financiari din anul 2001, fiind formata dintr-o echipa de profesionisti ce sustin activitatea de audit financiar statutar printr-o evaluare obiectiva bazata pe metodologii si instrumente de actualitate.

Obtineti Cotatie Preliminara Pret / Tarife in maxim 24 ore

Sunati-ne la 0748.232.220, email la contact@evcont-audit.ro  sau completati formularul de mai jos. Veti primi o cotatie preliminara pentru  servicii de Audit Financiar Statutar in maxim 24h.

Email

Telefon

Detalii

Veti primi o cotatie preliminara de pret / tarif in maxim 24 ore.
Sunt de acord sa fiu contactat de EvCont Audit.

Cotatii de audit in 24 ore

Pret tarif Audit FinanciarVreti sa obtineti rapid o cotatie pentru un proiect de audit financiar ? Expertii nostri va trimit o cotatie preliminara in maxim 24 ore. Sunati la 0748.232.220 si consultantii nostriva vor oferi toate informatiile.

Audit Fonduri Europene

Servicii de audit pentru Proiecte Europene ( audit financiar POSDRU, audit POS MEDIU, audit POS CCE ). Sunati la 0748.232.220 si auditorii nostri pentru Fonduri Europene va vor oferi toate informatiile.

Audit Statutar si GAAP

Vreti sa obtineti rapid o cotatie pentru un proiect de audit statutar sau GAAP ? Auditare Situatii Financiare Consolidate ? Sunati la 0748.232.220 si auditorii nostri financiari va vor oferi toate informatiile.