Servicii Audit Fonduri Europene
Dureaza 1 min sa completati formularul.
Proiectele cu finantare nerambursabila reprezinta o oportunitate importanta pentru fiecare intreprinzator, putand contribui in mod semnificativ la dezvoltarea propriei afaceri. Finantarea nerambursabila are loc din fonduri publice, care trebuie utilizate conform cerintelor autoritatii ce ofera finantarea. Modul de cheltuire a acestor fonduri este verificat de catre specialisti din domeniul financiar-contabil in diversele etape de derulare a proiectelor, respectiv implementare, finalizare, cat si ulterior finalizarii.
Activitatea de audit financiar proiecte europene este asadar nu numai importanta ci si necesara, in contextul in care auditorul verifica toate informatiile necesare din cererea de rambursare a cheltuielilor ce atesta ca finantarea nerambursabila acordata a fost cheltuita in conformitate cu termenii si conditiile contractului de finantare.
Potrivit dispozitiilor legale in vigoare, procedurile de auditare sunt stabilite de catre finantator, cu alte cuvinte impuse de catre acesta, in cele mai multe cazuri serviciile de audit proiecte europene, dintre care audit financiar POCU, audit POC, audit POAT, fiind realizate pe baza standardului de audit ISRS 4400 „Misiuni pentru efectuarea procedurilor convenite privind informatiile financiare”. Pe baza acestui standard, auditorul financiar de fonduri europene raporteaza atat verificarile efectuate asupra cererii de rambursare, cat si constatarile sale, diferenta majora fata de alte misiuni de audit fiind data de faptul ca toate erorile sau problemele identificate, indiferent de valoare, se impun a fi prezentate in raportul auditorului.
Procedurile de auditare utilizate de catre auditor privind auditul financiar fonduri europene sunt indicate in mod expres de catre autoritatea ce ofera finantarea, prin instructiuni, contractul de finantare, manuale catre beneficiari, etc., astfel ca acestea pot fi diferite in functie de tipul de finantare primit (POCU, POC, POAT, POIM, masuri de relansare economie, etc.).
Auditul financiar fonduri europene urmareste asadar nu numai indeplinirea unei obligatii asumate in cele mai multe situatii prin contractul de finantare, ci si diminuarea riscului ca acele cheltuieli cerute spre rambursare si certificate de auditor sa fie declarate neeligibile, cu consecinta neaprobarii spre rambursare de catre autoritatea competenta. In acest context, activitatea auditorului financiar se concretizeaza intr-un raport de audit financiar fonduri europene, ce va contine precizari relevante privind:
- obiectivul raportului si termenii de referinta fata de care s-a realizat auditul
- informatiile privind subiectul verificarii cheltuielilor
- descrierea procedurilor realizate, in particular cu referire la intelegerea eficienta a actiunii si a termenilor si conditiilor contractului de finantare, verificarea eligibilitatii cheltuielilor efectuate, conformitatea cheltuielilor cu liniile bugetare aferente proiectului, acuratetea, clasificarea si realitatea cheltuielilor, conformitatea cu regulile de achizitii publice, veniturile proiectului
- constatarile privind cheltuielile eligibile ale proiectului, inclusiv cu privire la natura, legalitatea si corectitudinea acestora
- valoarea cheltuielilor eligibile din totalul cheltuielilor cerute spre rambursare
EVCONT AUDIT este membra a Camerei Auditorilor Financiari ( C.A.F.R ) din anul 2001 si are viza de lucru din partea Autorității pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Staturat ( A.S.P.A.A.S ), fiind formata dintr-o echipa de profesionisti ce sustin activitatea de audit financiar printr-o evaluare obiectiva bazata pe metodologii si instrumente de actualitate.
Pentru a obtine oferta de servicii de audit fonduri europene contactati-ne la contact@evcont-audit.ro sau completati formularul de mai jos
20 ani experienta. Puteti conta pe noi
Autorizari si certificari detinute de membrii echipei noastre:
- ACCA – Association of Chartered Certified Accountants, UK
- CIA Certified Internal Auditor, US
- CAFR – Camera Auditorilor Financiari din Romania
- CECCAR – Corpul Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati din Romania
- CCF – Camera Consultantilor Fiscali din Romania
- ASPAAS – Autoritatea pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar
Cotatie Preliminara Tarif Audit
O veti primi in maxim 24 de ore