Servicii Audit Fonduri Europene

Proiectele cu finantare nerambursabila reprezinta o oportunitate importanta pentru fiecare intreprinzator, putand contribui in mod semnificativ la dezvoltarea propriei afaceri. Finantarea nerambursabila are loc din fonduri publice, interne sau internationale, care trebuie utilizate conform cerintelor autoritatii ce ofera finantarea. Modul de cheltuire a acestor fonduri este verificat de catre specialisti din domeniul financiar-contabil in diversele etape de derulare a proiectelor, respectiv implementare, finalizare, cat si ulterior finalizarii.

Activitatea de audit financiar proiecte europene este asadar nu numai importanta ci si necesara, in contextul in care auditorul verifica toate informatiile necesare din cererea de rambursare a cheltuielilor, ce atesta ca finantarea nerambursabila acordata a fost cheltuita in conformitate cu termenii si conditiile contractului de finantare.

Audit Financiar

Evcont Audit = 15 ani de experienta. Suntem pasionati, experimentati si intotdeauna …fresh. Extragem si ultima picatura de informatie pentru un raport de audit credibil, independent, complet.

Potrivit dispozitiilor legale in vigoare, procedurile de auditare sunt stabilite de catre finantator, cu alte cuvinte impuse de catre acesta. In cele mai multe cazuri serviciile de audit proiecte europene sunt realizate pe baza standardului de audit ISRS 4400 „Misiuni pentru efectuarea procedurilor convenite privind informatiile financiare”. Pe baza acestui standard, auditorul financiar de fonduri europene raporteaza atat verificarile efectuate asupra cererii de rambursare, cat si constatarile sale, diferenta majora fata de alte misiuni de audit fiind data de faptul ca toate erorile sau problemele identificate, indiferent de valoare, se impun a fi prezentate in raportul auditorului.

Procedurile de auditare utilizate de catre auditor privind auditul financiar fonduri europene sunt indicate in mod expres de catre autoritatea ce ofera finantarea, prin instructiuni, contractul de finantare, manuale catre beneficiari, etc., astfel ca acestea pot fi diferite in functie de tipul de finantare primit.

Auditul financiar fonduri europene urmareste asadar nu numai indeplinirea unei obligatii asumate in cele mai multe situatii prin contractul de finantare, ci si diminuarea riscului ca acele cheltuieli cerute spre rambursare si certificate de auditor sa fie declarate neeligibile, cu consecinta neaprobarii spre rambursare de catre autoritatea competenta. In acest context, activitatea auditorului financiar se concretizeaza intr-un raport de audit financiar fonduri europene, ce va contine precizari relevante privind:

  • obiectivul raportului si termenii de referinta fata de care s-a realizat auditul
  • informatiile privind subiectul verificarii cheltuielilor
  • descrierea procedurilor realizate, in particular cu referire la intelegerea eficienta a actiunii si a termenilor si conditiilor contractului de finantare, verificarea eligibilitatii cheltuielilor efectuate, conformitatea cheltuielilor cu liniile bugetare aferente proiectului, acuratetea, clasificarea si realitatea cheltuielilor, conformitatea cu regulile de achizitii publice, veniturile proiectului
  • constatarile privind cheltuielile eligibile ale proiectului, inclusiv cu privire la natura, legalitatea si corectitudinea acestora
  • valoarea cheltuielilor eligibile din totalul cheltuielilor cerute spre rambursare
  • recuperarea TVA aferenta achizitiilor in cadrul proiectului

Evcont este membra a Camerei Auditorilor Financiari din anul 2001, fiind formata dintr-o echipa de profesionisti ce sustin activitatea de audit fonduri europene pe baza unor metodologii si instrumente de actualitate.

Obtineti Cotatie Preliminara Pret / Tarife in maxim 24 ore

Sunati-ne la 0748.232.220, email la contact@evcont-audit.ro  sau completati formularul de mai jos. Veti primi o cotatie preliminara pentru  servicii Audit Fonduri Europene in maxim 24h.

Email

Telefon

Detalii

Veti primi o cotatie preliminara de pret / tarif in maxim 24 ore.
Sunt de acord sa fiu contactat de EvCont Audit.

Cotatii de audit in 24 ore

Pret tarif Audit FinanciarVreti sa obtineti rapid o cotatie pentru un proiect de audit financiar ? Expertii nostri va trimit o cotatie preliminara in maxim 24 ore. Sunati la 0748.232.220 si consultantii nostriva vor oferi toate informatiile.

Audit Fonduri Europene

Servicii de audit pentru Proiecte Europene ( audit financiar POSDRU, audit POS MEDIU, audit POS CCE ). Sunati la 0748.232.220 si auditorii nostri pentru Fonduri Europene va vor oferi toate informatiile.

Audit Statutar si GAAP

Vreti sa obtineti rapid o cotatie pentru un proiect de audit statutar sau GAAP ? Auditare Situatii Financiare Consolidate ? Sunati la 0748.232.220 si auditorii nostri financiari va vor oferi toate informatiile.