Raport Audit Financiar Contabil

Raportul de audit financiar contabil este strict reglementat de catre Standardele Internationale de Audit. Aceste standarde prevad atat elementele pe care le contine raportul de audit financiar, cat si ordinea in care acestea sunt prezentate si, mai mult decat atat, faptul ca auditorul financiar nu poate adauga in raportul sau elemente noi, ce nu sunt prevazute.

Pe de alta parte,  beneficiarul se gandeste la audit sau la raportul de audit financiar ca la un serviciu personalizat, in cadrul caruia auditorul poate satisface nevoi diverse privind situatia contabila.  Intrucat regulile existente nu permit acest lucru,  este important ca inca de la inceputul unei colaborari sa se stabileasca nevoile beneficiarului si tipul de contract si raport ce se va emite pentru a raspunde eficient acestor nevoi.

Audit Financiar

Evcont Audit = 15 ani de experienta. Suntem pasionati, experimentati si intotdeauna …fresh. Extragem si ultima picatura de informatie pentru un raport de audit credibil, independent, complet.

Raportul de audit financiar contabil trebuie sa contina, printre altele, titlul raportului, destinatarul, o introducere privind situatiile financiare auditate, responsabilitatea conducerii pentru situatiile financiare, responsabilitatea auditorului, opinia auditorului samd. Dintre toate acestea, cel mai mare interes este acordat  opiniei  auditorului.

Opinia auditorului poate sa fie:

–        Nemodificata: auditorul nu a identificat in situatiile financiare denaturari (diferente) semnificative nici de sine statator, nici adunate, si nici prezentari neefectuate sau efectuate eronat.  Cu alte cuvinte, situatiile financiare sunt corecte.

–        Modificata: auditorul identifica probleme in intocmirea si prezentarea situatiilor financiare. In functie atat de tipul problemei, cat si de posibilitatea de rezolvare, se disting:

  • Opinie cu rezerve datorata unor denaturari semnificative: apare atunci cand auditorul a identificat diferente semnificative individual sau cumulat;
  • Opinie cu rezerve datorata limitarii sferei de activitate: apare atunci cand auditorul nu poate obtine probe de audit suficiente si adecvate asupra unor elemente din situatiile financiare si ca urmare nu poate trage o concluzie asupra acestora;
  • Opinie contrara: apare atunci cand auditorul a identificat multe diferente semnificative, individual sau cumulat, iar situatiile financiare sunt incorecte in ansamblul lor;
  • Imposibilitatea exprimarii unei opinii: apare atunci cand auditorul nu poate obtine probe de audit suficiente si adecvate in general, nu doar asupra unor elemente, si astfel nu are baza pe care sa isi fundamenteze opinia.

In cazul unui raport de audit financiar in care opinia este modificata, auditorul va trebui sa explice motivul modificarilor respective.

In functie de necesitati, auditorul poate include in raportul sau si   observatii sau explicatii. Explicatiile se introduc  atunci cand auditorul considera necesar sa atraga atentia asupra unui aspect descris in situatiile financare ce este foarte important pentru intelegerea acestora, iar observatiile atunci cand auditorul  considera necesar sa comunice un aspect ce nu este descris in situatiile financiare, dar care este relevant pentru intelegerea auditului, a responsabilitatilor auditorului sau a raportului de audit financiar.

In raportul sau de audit financiar contabil, auditorul va face referire si la raportul consiliului de administratie sau al administratorului. Desi acesta nu face parte din situatiile financiare, el se ataseaza acestora,  intrucat se considera ca informatiile descrise in acest raport nu trebuie sa fie in contradictie cu cele prezentate in situatiile financiare. Auditorul va preciza daca elementele obligatorii conform reglementarilor legale sunt cuprinse in raportul consiliul de administratie/administratorului si daca exista informatii ce nu sunt conforme cu cele prezentate in situatiile financiare.

Evcont Audit  este membra a Camerei Auditorilor Financiari din anul 2001, fiind formata dintr-o echipa de profesionisti ce sustin activitatea de audit financiar contabil, urmarind atat respectarea standardelor internationale de audit, cat si valoare adaugata pentru clienti, prin problemele identificate si recomandarile de remediere efectuate

Obtineti Cotatie Preliminara Pret / Tarife in maxim 24 ore

Sunati-ne la 0748.232.220, email la contact@evcont-audit.ro  sau completati formularul de mai jos. Veti primi o cotatie preliminara pentru  Servicii Audit Financiar Contabil in maxim 24h.

Email

Telefon

Detalii

Veti primi o cotatie preliminara de pret / tarif in maxim 24 ore.
Sunt de acord sa fiu contactat de EvCont Audit.

Posted in Oferte Audit Financiar, Raport Audit Financiar
Cotatii de audit in 24 ore

Pret tarif Audit FinanciarVreti sa obtineti rapid o cotatie pentru un proiect de audit financiar ? Expertii nostri va trimit o cotatie preliminara in maxim 24 ore. Sunati la 0748.232.220 si consultantii nostriva vor oferi toate informatiile.

Audit Fonduri Europene

Servicii de audit pentru Proiecte Europene ( audit financiar POSDRU, audit POS MEDIU, audit POS CCE ). Sunati la 0748.232.220 si auditorii nostri pentru Fonduri Europene va vor oferi toate informatiile.

Audit Statutar si GAAP

Vreti sa obtineti rapid o cotatie pentru un proiect de audit statutar sau GAAP ? Auditare Situatii Financiare Consolidate ? Sunati la 0748.232.220 si auditorii nostri financiari va vor oferi toate informatiile.