Raport Audit Financiar Contabil

Nu aveti timp sa navigati prin site? Doriti o cotatie preliminara de Pret / Tarife Servicii de Audit ? O veti primi in maxim 24 de ore.

Dureaza 1 min sa completati formularul.

Raportul de audit financiar contabil este strict reglementat de catre Standardele Internationale de Audit. Aceste standarde prevad atat elementele pe care le contine raportul de audit financiar, cat si ordinea in care acestea sunt prezentate si, mai mult decat atat, faptul ca auditorul financiar nu poate adauga in raportul sau elemente noi, ce nu sunt prevazute.

 

 Pe de alta parte,  beneficiarul se gandeste la audit sau la raportul de audit financiar ca la un serviciu personalizabil, in care auditorul poate satisface nevoi diverse asupra situatiei contabile.  Intrucat regulile existente nu permit acest lucru,  este important ca inca de la inceputul unei colaborari sa se stabileasca nevoile beneficiarului si tipul de contract si raport ce se va emite pentru a raspunde eficient acestor nevoi.

Raportul de audit financiar contabil trebuie sa contina, printre altele, titlul raportului, destinatarul, o introducere privind situatiile financiare auditate, responsabilitatea conducerii pentru situatiile financiare, responsabilitatea auditorului, opinia auditorului samd. Dintre toate acestea, cel mai mare interes este acordat  opiniei  auditorului.

Opinia auditorului poate sa fie:

  • Nemodificata: auditorul nu a identificat in situatiile financiare denaturari (diferente) semnificative nici de sine statator, nici adunate, si nici prezentari neefectuate sau efectuate eronat. Cu alte cuvinte, situatiile financiare sunt corecte.
  • Modificata: auditorul identifica probleme aferente situatiilor financiare. In functie atat de tipul problemei, cat si de posibilitatea de rezolvare, se disting:
  • Opinie cu rezerve datorata unor denaturari semnificative: apare atunci cand auditorul a identificat diferente semnificative individual sau cumulat;
  • Opinie cu rezerve datorata limitarii sferei de activitate: apare atunci cand auditorul nu poate obtine probe de audit suficiente si adecvate asupra unor elemente din situatiile financiare si ca urmare nu poate trage o concluzie asupra acestora;
  • Opinie contrara: apare atunci cand auditorul a identificat multe diferente semnificative, individual sau cumulat, iar situatiile financiare sunt incorecte in ansamblul lor;
  • Imposibilitatea exprimarii unei opinii: apare atunci cand auditorul nu poate obtine probe de audit suficiente si adecvate in general, nu doar asupra unor elemente, si astfel nu are baza pe care sa isi fundamenteze opinia.

In cazul unui raport de audit financiar in care opinia este modificata, auditorul va trebui sa explice motivul respectivelor modificari.

In functie de necesitati, auditorul poate include in raportul sau si   observatii sau explicatii. Explicatiile se introduc  atunci cand auditorul considera necesar sa atraga atentia asupra unui aspect descris in situatiile financare ce este foarte important pentru intelegerea acestora, iar observatiile atunci cand auditorul  considera necesar sa comunice un aspect ce nu este descris in situatiile financiare, dar care este relevant pentru intelegerea auditului, a responsabilitatilor auditorului sau a raportului de audit financiar.

In raportul de audit financiar contabil, auditorul va face referire si la raportul consiliului de administratie sau al administratorului. Desi acesta nu face parte din situatiile financiare, el se ataseaza ,  intrucat se considera ca informatiile descrise in acest raport nu trebuie sa fie in contradictie cu cele prezentate in situatiile financiare. Auditorul va preciza daca elementele obligatorii conform reglementarilor legale sunt cuprinse in raportul consiliului de administratie si daca exista informatii ce nu sunt conforme cu cele prezentate in situatiile financiare.

EVCONT AUDIT este membra a Camerei Auditorilor Financiari ( C.A.F.R ) din anul 2001 si are viza de lucru din partea Autorității pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar ( A.S.P.A.A.S ), fiind formata dintr-o echipa de profesionisti ce sustin activitatea de audit financiar contabil, urmarind atat respectarea standardelor internationale de audit, cat si valoare adaugata pentru clienti, prin problemele identificate si recomandarile de remediere efectuate.

20 ani experienta. Puteti conta pe noi​

Autorizari si certificari detinute de membrii echipei noastre:

  • ACCA – Association of Chartered Certified Accountants, UK
  • CIA Certified Internal Auditor, US
  • CAFR – Camera Auditorilor Financiari din Romania
  • CECCAR – Corpul Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati din Romania
  • CCF – Camera Consultantilor Fiscali din Romania
  • ASPAAS – Autoritatea pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar
certificari-audit

Cotatie Preliminara Tarif Audit

O veti primi in maxim 24 de ore