Servicii Audit Financiar OMF

Asociatul sau managerul unei societati comerciale poate fi confruntat cu o anumita dilema atunci cand aude expresia „audit financiar”. Aceasta intrucat la momentul actual circula diverse variante, cum ar fi audit statutar, audit legal, audit conform IFRS, audit financiar OMF si asa mai departe. Ce inseamna toate acestea si de ce are nevoie de fapt o societate comerciala?

Auditul statutar, denumit in practica si audit legal, reprezinta auditarea financiara efectuata de o societate in mod obligatoriu, conform reglementarilor in vigoare sau statutului societatii. Pentru exemplificare, o societate de interes public, o societate care indeplineste criteriile legale sau una pentru care este prevazuta necesitatea auditarii prin statut, trebuie sa efectueze audit statutar. Pentru celelalte societati se efectueaza audit financiar „la cerere”, singura diferenta fiind obligativitatea.

Audit Financiar

Evcont Audit = 15 ani de experienta. Suntem pasionati, experimentati si intotdeauna …fresh. Extragem si ultima picatura de informatie pentru un raport de audit credibil, independent, complet.

Atunci cand ne referirim la servicii audit financiar OMF, IFRS, US GAAP si altele, discutam despre cadrul de raportare in conformitate cu un cadru legal. In Romania, acest cadru legal este stabilit prin ordin al ministrului finantelor, de aici si denumirea generica de audit financiar OMF.

Evcont Audit ofera servicii de audit financiar OMF, atat audit statutar pentru acele societati ce sunt obligate prin lege sau statut, cat si audit „la cerere” pentru societatile care doresc auditarea financiara.

Conform OMFP 1802/2014, pentru o societate care este obligata sa efectueze audit financiar OMF, situatiile financiare sunt compuse din bilant, cont de profit si pierdere, situatia modificarilor capitalului propriu, situatia fluxurilor de trezorerie si note explicative la situatiile financiare anuale. In mod traditional, si este de asteptat ca acelasi lucru sa se intample si pentru exercitiile urmatoare, in privinta bilantului si a contului de profit si pierdere, Ministerul Finantelor elaboreaza si emite la inceputul anului urmator un format special de raportare, ce este obligatoriu de completat in forma emisa. Impreuna cu acestea, Ministerul Finantelor cere si completarea altor doua rapoarte (date informative, situatia activelor imobilizate), ce conform OMFP 1802/2014 nu fac parte din situatiile financiare. Trecand peste aceasta contradictie, formularele emise de Ministerul Finantelor se completeaza in intregime de catre societatile comerciale.

In privinta celorlalte trei situatii ce compun situatiile financiare, acestea nu sunt completate printr-un formular standard. Aceste situatii sunt foarte importante, toate explicatiile si prezentarile necesare aferente valorilor semnificative din bilant si contul de profit si pierdere fiind efectuate in notele explicative. In plus, politicile contabile ale societatii sunt prezentate tot in notele explicative.

Evcont Audit este membra a Camerei Auditorilor Financiari din anul 2001, fiind formata dintr-o echipa de profesionisti ce sustin activitatea de audit financiar contabil, urmarind atat respectarea standardelor internationale de audit, cat si valoare adaugata pentru clienti, prin problemele identificate si recomandarile de remediere efectuate

Obtineti Cotatie Preliminara Pret / Tarife in maxim 24 ore

Sunati-ne la 0748.232.220, email la contact@evcont-audit.ro  sau completati formularul de mai jos. Veti primi o cotatie preliminara pentru  Servicii Audit Financiar Fonduri POSDRU in maxim 24h.

Email

Telefon

Detalii

Veti primi o cotatie preliminara de pret / tarif in maxim 24 ore.
Sunt de acord sa fiu contactat de EvCont Audit.

 

Posted in Oferte Audit Financiar, Raport Audit Financiar
Cotatii de audit in 24 ore

Pret tarif Audit FinanciarVreti sa obtineti rapid o cotatie pentru un proiect de audit financiar ? Expertii nostri va trimit o cotatie preliminara in maxim 24 ore. Sunati la 0748.232.220 si consultantii nostriva vor oferi toate informatiile.

Audit Fonduri Europene

Servicii de audit pentru Proiecte Europene ( audit financiar POSDRU, audit POS MEDIU, audit POS CCE ). Sunati la 0748.232.220 si auditorii nostri pentru Fonduri Europene va vor oferi toate informatiile.

Audit Statutar si GAAP

Vreti sa obtineti rapid o cotatie pentru un proiect de audit statutar sau GAAP ? Auditare Situatii Financiare Consolidate ? Sunati la 0748.232.220 si auditorii nostri financiari va vor oferi toate informatiile.