Verificare Contabilitate

Nu aveti timp sa navigati prin site? Doriti o cotatie preliminara de Pret / Tarife Servicii de Audit ? O veti primi in maxim 24 de ore.

Dureaza 1 min sa completati formularul.

Activitatea departamentului financiar contabil are un grad ridicat de complexitate, acesta efectuand inregistrarile contabile si raportarea financiar contabila, calculul taxelor si impozitelor datorate de catre societate si raportarea acestora, calculul altor diverse  taxe (ex: fond de mediu) ce nu tin in mod direct de acest departament. Totodata, acest departament trebuie sa asigure transpunerea corecta a fluxului operational in contabilitate. Activitatea de contabilitate poate sa fie atat interna, cat si externalizata catre o societate specializata.

 

Tot mai multi asociati si manageri de societati doresc verificarea contabilitatii societatii lor. Aceasta se datoreaza unor situatii diverse, precum:

 • controale fiscale ce conduc la stabilirea de amenzi, dobanzi si penalitati de plata catre stat;
 • nesiguranta conducerii asupra activitatii desfasurate de departamentul contabil;
 • rapoarte si situatii neclare, aflate in contradictie  cu rezultatele operationale;
 • informatii ce nu pot fi obtinute din contabilitate, spre marea dezamagire a conducerii;
 • informatii din piata, de la concurenta sau alti terti ce ridica semne de intrebare asupra credibilitatii contabilitatii;
 • incertitudini privind relevanta politicilor contabile adoptate de catre societate;

Societatile obligate prin reglementarile legale procedeaza la efectuarea auditului statutar. Acestea au astfel asigurata si verificarea contabilitatii. Pentru societatile de dimensiuni mai reduse, auditul financiar nu este obligatoriu iar costurile aferente unui audit pot fi ridicate, raportat la marimea societatii. Intr-o astfel de situatie, este necesara verificarea contabilitatii si daca da, cum se poate face aceasta?

Orice masura de control si de verificare este binevenita pentru o societate, in conditiile in care se pot produce erori si exista riscul ca anumite erori neidentificate sa fie repetate in timp. De aceea, verificarea contabilitatii de catre un specialist independent  ajuta la identificarea erorilor si la imbunatatirea functionarii departamentului contabil.

Un specialist independent are o viziune neutra asupra societatii, nefiind influentat de dinamica interna,  are experienta unor situatii asemanatoare la alte societati si poate avea o alta viziune asupra riscurilor existente. Un specialist independent va identifica activitatile societatii, riscurile asociate, posibilele erori privind clasele de active, datorii si capitaluri existente in patrimoniul societatii, cat si erori privind inregistrarea veniturilor si cheltuielilor.

Periodicitatea verificarii depinde de marimea societatii, de tipul de tranzactii pe care le efectueaza si riscurile de eroare aplicabile acestor tranzactii. O verificare a contabilitatii poate avea loc  punctual,  atunci cand conducerea are o anumita nesiguranta sau considera ca riscurile sunt ridicate, sau se poate face la un nivel extins, atunci cand conducerea considera ca riscul de eroare afecteaza intreaga activitate.

EVCONT AUDIT ofera servicii de verificare contabila, pornind de la necesitatile si riscurile identificate de catre conducere. In cazul unei verificari extinse se va efectua o evaluare initiala, cu scopul de a  identifica riscurile si ariile unde pot aparea erori sau fraude si se va intocmi o propunere de lucru. In situatia in care pe parcursul verificarilor se identifica noi riscuri sau posibile erori, acestea se pot adauga la verificare, in functie de decizia conducerii.

In functie de nevoile conducerii, de marimea ariei de verificare, de gradul de asigurare dorit, aceste servicii de verificare pot lua forma unui audit financiar, unor proceduri convenite sau consultanta financiar-contabila.

20 ani experienta. Puteti conta pe noi​

Autorizari si certificari detinute de membrii echipei noastre:

 • ACCA – Association of Chartered Certified Accountants, UK
 • CIA Certified Internal Auditor, US
 • CAFR – Camera Auditorilor Financiari din Romania
 • CECCAR – Corpul Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati din Romania
 • CCF – Camera Consultantilor Fiscali din Romania
 • ASPAAS – Autoritatea pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar
certificari-audit

Cotatie Preliminara Tarif Audit

O veti primi in maxim 24 de ore