Verificare Contabilitate

Activitatea departamentului financiar contabil are un grad ridicat de complexitate, acesta efectuand inregistrarile contabile si raportarea financiar contabila, calculul taxelor si impozitelor datorate de catre societate si raportarea acestora, calculul altor diverse  taxe (ex: fond de mediu) ce nu tin in mod direct de acest departament. Totodata, acest departament trebuie sa asigure transpunerea corecta a fluxului operational in contabilitate. Activitatea de contabilitate poate sa fie atat interna, cat si externalizata catre o societate specializata.

Audit Financiar

Evcont Audit = 15 ani de experienta. Suntem pasionati, experimentati si intotdeauna …fresh. Extragem si ultima picatura de informatie pentru un raport de audit credibil, independent, complet.

Tot mai multi asociati si manageri de societati doresc verificarea contabilitatii societatii lor. Aceasta se datoreaza unor situatii diverse, precum:

  1. controale fiscale ce conduc la stabilirea de amenzi, dobanzi si penalitati de plata catre stat;
  2. nesiguranta conducerii asupra activitatii desfasurate de departamentul contabil;
  3. rapoarte si situatii  neclare, aflate in contradictie  cu rezultatele operationale;
  4. informatii ce nu pot fi obtinute din contabilitate, spre marea dezamagire a  conducerii;
  5. informatii din piata, de la concurenta sau alti terti ce ridica semne de intrebare asupra credibilitatii contabilitatii;
  6. incertitudini privind relevanta politicilor contabile adoptate de catre societate;

Societatile obligate prin reglementarile legale procedeaza la efectuarea auditului statutar. Acestea au astfel asigurata si verificarea contabilitatii. Pentru societatile de dimensiuni mai reduse, auditul financiar nu este obligatoriu iar costurile aferente unui audit pot fi ridicate, raportat la marimea societatii. Intr-o astfel de situatie, este necesara verificarea contabilitatii si daca da, cum se poate face aceasta?

Orice masura de control si de verificare este binevenita pentru o societate, in conditiile in care se pot produce erori si exista riscul ca anumite erori neidentificate sa fie repetate in timp. De aceea, verificarea contabilitatii de catre un specialist independent  ajuta la identificarea erorilor si la imbunatatirea functionarii departamentului contabil.

Un specialist independent are o viziune neutra asupra societatii, nefiind influentat de dinamica interna,  are experienta unor situatii asemanatoare la alte societati si poate avea o alta viziune asupra riscurilor existente. Un specialist independent va identifica activitatile societatii, riscurile asociate, posibilele erori privind clasele de active, datorii si capitaluri existente in patrimoniul si gestiunea societatii, cat si erori privind inregistrarea veniturilor si cheltuielilor.

Periodicitatea verificarii depinde de marimea societatii, de tipul de tranzactii pe care le efectueaza si riscurile de eroare aplicabile acestor tranzactii. O verificare a contabilitatii poate avea loc  punctual,  atunci cand conducerea are o anumita nesiguranta sau considera ca riscurile sunt ridicate, sau se poate face la un nivel extins, atunci cand conducerea considera ca riscul de eroare afecteaza intreaga activitate.

Evcont Audit ofera servicii de verificare contabila, pornind de la necesitatile si riscurile identificate de catre conducere. In cazul unei verificari extinse se va efectua o evaluare initiala, cu scopul de a  identifica riscurile si ariile unde pot aparea erori sau fraude si se va intocmi o propunere de lucru. In situatia in care pe parcursul verificarilor se identifica noi riscuri sau posibile erori, acestea se pot adauga la verificare, in functie de decizia conducerii.

Evcont Audit este membra a Camerei Auditorilor Financiari din anul 2001, fiind formata dintr-o echipa de profesionisti ce sustin activitatea de audit financiar contabil, urmarind atat respectarea standardelor internationale de audit, cat si valoare adaugata pentru clienti, prin problemele identificate si recomandarile de remediere efectuate

Obtineti Cotatie Preliminara Pret / Tarife in maxim 24 ore

Sunati-ne la 0748.232.220, email la contact@evcont-audit.ro  sau completati formularul de mai jos. Veti primi o cotatie preliminara pentru  Servicii Audit Financiar Fonduri POSDRU in maxim 24h.

Email

Telefon

Detalii

Veti primi o cotatie preliminara de pret / tarif in maxim 24 ore.
Sunt de acord sa fiu contactat de EvCont Audit.

Posted in Oferte Audit Financiar, Raport Audit Financiar
Cotatii de audit in 24 ore

Pret tarif Audit FinanciarVreti sa obtineti rapid o cotatie pentru un proiect de audit financiar ? Expertii nostri va trimit o cotatie preliminara in maxim 24 ore. Sunati la 0748.232.220 si consultantii nostriva vor oferi toate informatiile.

Audit Fonduri Europene

Servicii de audit pentru Proiecte Europene ( audit financiar POSDRU, audit POS MEDIU, audit POS CCE ). Sunati la 0748.232.220 si auditorii nostri pentru Fonduri Europene va vor oferi toate informatiile.

Audit Statutar si GAAP

Vreti sa obtineti rapid o cotatie pentru un proiect de audit statutar sau GAAP ? Auditare Situatii Financiare Consolidate ? Sunati la 0748.232.220 si auditorii nostri financiari va vor oferi toate informatiile.