Servicii Audit Financiar Contabil

Conform teoriei in materie si a reglementarilor existente, auditul financiar contabil reprezinta verificarea unui set de situatii financiare, intocmite la o anumita data, in conformitate cu un cadru legislativ aplicabil, cu scopul exprimarii de catre auditor a unei opinii asupra respectivului set de situatii financiare.

Desi definitia auditului financiar contabil pare scurta si concisa, in practica apare ca fiind neclara pentru beneficiarii acestei activitati in special din perspectiva rezultatelor la care se pot astepta. In cele mai multe situatii, intrebarea principala a beneficiarilor se refera la obligativitatea efectuarii activitatii de auditare. Puteti accesa o scurta detaliere a entitatilor ce sunt obligate la efectuarea de audit financiar contabil pentru anul 2016, conform reglementarilor nationale in vigoare, la pagina „Servicii audit financiar statutar” . Pentru celelalte entitati, care nu sunt obligate sa efectueze aceasta activitate, care ar fi totusi motivele si beneficiile in derularea unui audit financiar contabil?

Audit Financiar

Evcont Audit = 15 ani de experienta. Suntem pasionati, experimentati si intotdeauna …fresh. Extragem si ultima picatura de informatie pentru un raport de audit credibil, independent, complet.

In cele mai multe situatii,  un asociat al unei societati isi va pune urmatoarele intrebari:

  • Care sunt beneficiile acestei activitati ?
  • Daca aceste beneficii exista,  acopera costurile activitatii in sine si eventual  pot aduce  o valoare suplimentara in activitatea societatii mele?
  • Intrucat sunt implicat direct in conducerea societatii, ce ar putea sa imi spuna o persoana din exterior mai mult decat stiu eu insumi despre societatea mea?
  • In cazul in care un auditor identifica „nereguli” in societatea mea, le va si remedia sau imi va impune sa le remediez eu, si care sunt costurile acestei remedieri?
  • Care este rezultatul muncii auditorului, in conditiile in care acesta  exprima o opinie in sensul daca situatiile financiare sunt intocmite corect sau nu, conform legislatiei?Cum ma ajuta  acele cateva paragrafe sa  imbunatatesc situatia financiar contabila in societatea mea?
  • Intrucat eu urmaresc activitatea operationala a societatii prin proprii mei indicatori, de ce m-ar interesa cifrele din contabilitate, care oricum de multe ori sunt diferite de rezultatele reiesite din calculele mele?

Intr-adevar, auditorul va exprima la finalul  activitatii sale o opinie, dar pentru aceasta el va trebui sa inteleaga activitatea societatii, atat operationala cat si financiara, va evalua atat riscurile afacerii cat si cele de audit (aferente situatiilor financiare), va evalua controlul intern din cadrul societatii.  Totodata, auditorul va efectua teste  de verificare a tuturor  soldurilor si tranzactiilor semnificative, cat si celelalte solduri si tranzactii, in functie de riscurile identificate. Ca urmare, el isi va face o viziune asupra societatii in ansamblu.

Mai mult decat atat, in afara opiniei de audit, auditorul emite un raport suplimentar catre conducere/asociati. Acest raport este confidential in cele mai multe cazuri , cuprinzand  toate acele aspecte  a caror rezolvare ar duce la imbunatatirea modului de lucru in societate.  Raportul contine nu numai problemele identificate, ci si recomandarile auditorului pentru rezolvarea lor. Remedierea acestor probleme cade insa in sarcina societatii, fiind decizia conducerii/asociatilor de a o  demara sau nu  precum si modul in care va fi efectuata.

Exista in practica nenumarate situatii in care asociatii (mai ales in situatia societatilor cu raspundere limitata) reprezinta si conducerea societatii. Ca urmare, este de asteptat ca acestia sa aiba o intelegere ridicata asupra riscurilor afacerii, asupra problemelor operationale existente. Valorile profitului, a cifrei de afaceri, a altor diversi indicatori sunt publice si sunt extrase din situatiile financiare, situatii ce se intocmesc pe baza datelor din contabilitatea societatii. Fara cunostintele necesare de contabilitate, asociatii nu se vor putea asigura in mod direct asupra corectitudinii si conformitatii datelor din situatiile financiare. Informatiile operationale se traspun prin valori si in contabilitate, dar modul de transpunere poate diferi in functie de legislatie, de politicile contabile ale societatii, de specificul activitatii, etc.

Astfel, pentru a se asigura ca situatiile financiare respecta realitatea operationala a societatii, asociatii au nevoie de un profesionist independent care sa faca aceasta verificare. Chiar daca ei se bazeaza in luarea deciziilor pe date operationale, informatiile care ajung la  terti, in particular banci, Registrul Comertului, furnizori, clienti, sunt reflectate de situatiile financiare.

Evcont Audit  este membra a Camerei Auditorilor Financiari din anul 2001, fiind formata dintr-o echipa de profesionisti ce sustin activitatea de audit financiar contabil, urmarind atat respectarea standardelor internationale de audit, cat si valoare adaugata pentru clienti, prin problemele identificate si recomandarile de remediere efectuate

Obtineti Cotatie Preliminara Pret / Tarife in maxim 24 ore

Sunati-ne la 0748.232.220, email la contact@evcont-audit.ro  sau completati formularul de mai jos. Veti primi o cotatie preliminara pentru  Servicii Audit Financiar Contabil in maxim 24h.

Email

Telefon

Detalii

Veti primi o cotatie preliminara de pret / tarif in maxim 24 ore.
Sunt de acord sa fiu contactat de EvCont Audit.

Posted in Oferte Audit Financiar, Raport Audit Financiar
Cotatii de audit in 24 ore

Pret tarif Audit FinanciarVreti sa obtineti rapid o cotatie pentru un proiect de audit financiar ? Expertii nostri va trimit o cotatie preliminara in maxim 24 ore. Sunati la 0748.232.220 si consultantii nostriva vor oferi toate informatiile.

Audit Fonduri Europene

Servicii de audit pentru Proiecte Europene ( audit financiar POSDRU, audit POS MEDIU, audit POS CCE ). Sunati la 0748.232.220 si auditorii nostri pentru Fonduri Europene va vor oferi toate informatiile.

Audit Statutar si GAAP

Vreti sa obtineti rapid o cotatie pentru un proiect de audit statutar sau GAAP ? Auditare Situatii Financiare Consolidate ? Sunati la 0748.232.220 si auditorii nostri financiari va vor oferi toate informatiile.