Activitatea de Audit Financiar

Activitatea de audit financiar prezinta numeroase beneficii pentru o societate supusa auditului. Aceasta activitate are rolul de a creste nivelul de incredere al utilizatorilor situatiilor financiare asupra calitatii acestora, primii utilizatori fiind chiar asociatii societatii respective. Datorita acestei activitati se primesc recomandari privind sistemul de control intern in scopul imbunatatirii acestuia, existand totodata o asigurare crescuta privind performanta membrilor departamentului financiar contabil. Nu in ultimul rand, nivelul de incredere asupra pozitiei si performantei financiare descrise in situatiile financiare creste din perspectiva organismelor de creditare, clienti, furnizori, orice alti terti.

Audit Financiar

Evcont Audit = 15 ani de experienta. Suntem pasionati, experimentati si intotdeauna …fresh. Extragem si ultima picatura de informatie pentru un raport de audit credibil, independent, complet.

Orice activitate comporta, insa, si anumite costuri. Care sunt asadar costurile activitatii de auditare financiara?

In primul rand, un cost clar, vizibil si usor de controlat de catre societatea auditata este onorariul auditorului. Acesta se stabileste inca de la inceput cu auditorul financiar si se stipuleaza in mod ferm in contractul de audit. Tot in acelasi contract de audit se pot stipula eventuale costuri privind deplasarile efectuate de auditorul financiar la puncte de lucru ale clientului, participare la inventariere, aceste costuri putand fi calculate si bugetate de la inceputul activitatii de audit financiar.

Exista si alte costuri cu eventual impact financiar, ce trebuie luate in considerare in efectuarea auditului financiar:

  1. O societate client va trebui sa puna la dispozitia auditorului spatiul necesar si infrastructura minima (ex: conexiune la internet) pe durata etapei de teren.
  2. Auditorul financiar va cere diverse situatii si rapoarte operationale sau financiar contabile. In functie de situatie si in cazul in care acestea nu pot fi exportate direct din sistemul informatic al societatii, pot apare costuri cu furnizorul solutiei informatice, sau costuri generate prin crearea sau introducerea separata a datelor de catre angajatii societatii.
  3. Crearea si/sau exportarea anumitor rapoarte solicitate se poate intinde in timp si ingreuna eventual functionarea sistemului informatic. Un cost suplimentar poate sa apara in special atunci cand aceste rapoarte sunt create sau exportate in perioade in care au loc activitati operationale.
  4. Pentru efectuarea misiunii, societatea va trebui sa puna la dispozitia auditorului diversi angajati ai sai. Apare asadar un cost pe perioada de timp in care angajati ai societatii vor efectua o activitate suplimentara fata de cea zilnica, referitoare la audit.
  5. Nu intotdeauna angajatii unei societati inteleg toate aspectele pozitive ale activitatii de audit. Sunt situatii in care acestia au impresia ca auditorul efectueaza un control, pentru a le identifica anumite „greseli”. Aceasta mentalitate eronata poate duce la un cost suplimentar, prin prisma obtinerii informatiilor cu greutate, a reticentei angajatilor, ceea ce creste volumul de timp necesar pentru efectuarea activitatii de audit.
  6. Exista anumite activitati specifice auditului ce sunt purtatoare de costuri. Spre exemplu, institutiile bancare percep un onorariu pentru intocmirea si transmiterea scrisorii de confirmare solicitata de un auditor.

In ciuda celor de mai sus, aspectele pozitive ale activitatii de audit financiar reprezinta un beneficiu cuantificabil mai mare decat costurile exemplificate mai sus. Totusi, cunoasterea si bugetarea corecta a acestor costuri poate reduce cu mult timpul dedicat auditului si poate creste eficienta acestei activitati.

Evcont Audit ofera servicii de audit financiar prin intermediul unor specialisti ce planifica activitatile necesare pentru efectuarea misiunii de audit impreuna cu conducerea societatii, discuta toate aspectele necesare de la inceputul misiunii, astfel incat impactul activitatii de audit financiar, din punct de vedere al costurilor suplimentare, sa fie cat mai redus si cunoscut anterior demararii activitatii de audit.

Evcont Audit este membra a Camerei Auditorilor Financiari din anul 2001, fiind formata dintr-o echipa de profesionisti ce sustin activitatea de audit financiar contabil, urmarind atat respectarea standardelor internationale de audit, cat si valoare adaugata pentru clienti, prin problemele identificate si recomandarile de remediere efectuate

Obtineti Cotatie Preliminara Pret / Tarife in maxim 24 ore

Sunati-ne la 0748.232.220, email la contact@evcont-audit.ro  sau completati formularul de mai jos. Veti primi o cotatie preliminara pentru  Servicii Audit Financiar Fonduri POSDRU in maxim 24h.

Email

Telefon

Detalii

Veti primi o cotatie preliminara de pret / tarif in maxim 24 ore.
Sunt de acord sa fiu contactat de EvCont Audit.

          societate client va trebui sa puna la dispozitia auditorului spatiul necesar si infrastructura minima (ex: conexiune la internet) pe durata etapei de teren.

Posted in Raport Audit Financiar
Cotatii de audit in 24 ore

Pret tarif Audit FinanciarVreti sa obtineti rapid o cotatie pentru un proiect de audit financiar ? Expertii nostri va trimit o cotatie preliminara in maxim 24 ore. Sunati la 0748.232.220 si consultantii nostriva vor oferi toate informatiile.

Audit Fonduri Europene

Servicii de audit pentru Proiecte Europene ( audit financiar POSDRU, audit POS MEDIU, audit POS CCE ). Sunati la 0748.232.220 si auditorii nostri pentru Fonduri Europene va vor oferi toate informatiile.

Audit Statutar si GAAP

Vreti sa obtineti rapid o cotatie pentru un proiect de audit statutar sau GAAP ? Auditare Situatii Financiare Consolidate ? Sunati la 0748.232.220 si auditorii nostri financiari va vor oferi toate informatiile.